Brystbetændelse, antibiotika og svamp

Hvis du har fået antibiotika for din brystbetændelse, er der øget risiko for, at du efterfølgende får svamp i brysterne, hvis du ammer. For antibiotikaen slår ikke kun de skadelige bakterier, der har forårsaget brystbetændelsen ihjel, men slår også de gode bakterier, der er i og omkring dine bryster ihjel. Og de gode bakterier er blandt andet med til at holde svampevækst nede.

Når de gode bakterier dør, har evtuelle svampe i og omkring dit bryst god mulighed for at brede sig. Svampe vokser bedst steder, hvor der er fugtigt, varmt og sødt. Det vil sige, svampe vokser rigtig godt ved et mælkefyldt bryst.

Du forebygger svampevæksten ved at tage mælkesyrebakterier/probiotika samtidig med en evt. antibiotikakur. Fortsæt med mælkesyrebakterier/probiotika mindst 1-2 mdr. efter, du er færdig med antibiotika.

Har du har fået antibiotika under fødslen?

Der er også en øget risiko for at få svamp i brysterne, hvis du har fået antibiotika under fødslen. Tag derfor også gerne et tilskud af mælkesyrebakterier/probiotika de første 1-2 mdr. efter fødslen, hvis du har fået antibiotika under fødslen.

Tilskud af mælkesyrebakterier/probiotika

Der findes rigtig mange gode tilskud af mælkesyrebakterier/probiotika. Jeg anbefaler Super Adult fra Udo’s Choice eller NDS Probiotic Classic fra Engholm gruppen. Apotekets Idoform kan også bruges, men er ikke så stærke.

Har du brug for hjælp til din amning?

Hos Mindful Moving står professionelle og erfarne jordemødre klar til at hjælpe dig med at få gang i din amning. Læs mere her.