Træningsprogram gravid 2. trimester
Et træningsprogram for gravide i 2. trimester må godt være moderat hårdt, selv om den gravide tidligere har været helt inaktiv – det handler dog om hele tiden at lytte til kroppen og mærke efter, hvor meget man kan og hvornår man skal stoppe. Du kan læse mere om at lytte til kropssansen her.
Mange gravide er i tvivl om, hvad man må og ikke må i forhold til træning. Derfor har vi lavet et overskueligt træningsprogram til dig med både styrketræning, stræk og en dejlig afspænding. Du får adgang til øvelserne her.
Hvis du er gravid i 1. trimester, skal du ikke øge din træningsintensiteten, det kan du læse mere om her.
Både konditions- og styrketræning er godt for gravide
Det er godt at få pulsen moderat op nogle gange om ugen – gerne så højt, at det er svært at føre en samtale, mens du træner. Det må godt være hårdt og udfordrende, men det må ikke være forbundet med smerte og kropsligt ubehag – i disse tilfælde skal du stoppe eller sætte intensiteten ned.
Husk at…
- Det er helt normalt, at du får plukkeveer, når pulsen er oppe. Det mærkes ved, at maven bliver hård. Hvis plukkeveerne gør ondt, skal du stoppe træningen. Og hvis plukkeveerne fortsætter lang tid efter, at du er stoppet med at træne, skal du sætte intensiteten ned næste gang
- Du skal kun lave højintensitet konditionstræning – der hvor pulsen presses til det maksimale – hvis du har været vant til at træne på den måde, inden du blev gravid
- Du må styrketræne næsten alle kroppens muskler i graviditeten. De lige mavemuskler (six-packen), må du dog IKKE styrketræne efter uge 20.
Du kan læse mere om gravid træning og alle fordelene ved at dyrke motion i graviditeten her.
Og her kan du læse sundhedsmyndighederne anbefaling for gravid træning.
MEN hvorfor får jeg det ikke gjort?
Regelmæssig træning i graviditeten handler i høj grad om motivation. Måske har du flere gange aftalt med dig selv ”fra på mandag, går jeg i gang med at træne flere gange om ugen”, men lige pludselig er ugen forbi, og du har ikke fået trænet.
Hvis du ikke får prioriteret den regelmæssige motion i graviditeten, handler det måske om, at dit hoved har besluttet, at du skal lave en bestemt form for motion, fordi du bør eller skal, men at du egentlig ikke har lyst til at lave det. Hvis du har det sådan, er det vigtigt, at du finder ud af, hvilken form for motion, du kan lide og får lavet et træningsprogram gravid 2. trimester. Det vil nemlig gøre dig mere motiveret for at komme i gang og øge sandsynligheden for, at du rent faktisk kommer i gang.
Hos Mindful Moving har vi udover selve fødselsforberedelsen også puls- og styrketræning på vores fødselsforberedelse hold. Vi har også flere steder i landet træningshold for gravide. På begge hold er underviserne uddannede psykomotoriske terapeuter. Og du kan derfor trygt stole på, at de er fagligt kompetente. Undervisningen er altid meget alsidig og tilpasset lige netop dig, så det bliver skønt, skægt og nydelsesfuldt at træne din gravide krop.
Læg en kommentar