Fødselsforberedelse gratis tips

Du får en bedre fødsel, hvis du er forberedt

Du vil formentlig ikke løbe en halvmarathon uden at træne til den først.
På samme måde kræver en god fødsel træning og forberedelse. Derfor kommer herunder et par gratis fødselsforberedelse tips til dig.
Vil du vide mere om, hvordan du kan forberede dig til fødselen og til at sænke ve-smerterne undervejs, er du også velkommen til vores gratis foredrag om fødselssmerte. Det kan du læse mere om her.

Når du har tiden, kan du bruge nogle af disse fødselsforberedelses-øvelser, du ser herunder.

  • Jo længere du er i din graviditet, jo større behov er der for at træne din bækkenbund. Bækkenbunden er nemlig aktiv under fødslen, og hjælper baby med at rotere ned gennem fødselskanalen. I de sidste 4-6 uger før fødslen skal du både styrke, afspænde og lave stræk for bækkenbunden. Når du skal presse baby ud, skal du nemlig kunne slippe spænding i bækkenbunden. Så bækkenbunden skal både være stærk, men også kunne slippe og afspænde. Få lidt inspiration til træning af bækkenbunden herunder.
  • For at åndedrætsmusklen kan klare det store arbejde, den er på under fødslen, skal du både styrketræne og strække åndedrætsmusklen. Se herunder hvordan.

Fødselsforberedelse gratis tip #1

 

Fødselsforberedelse gratis tip #2:  træn dit åndedræt

Pia fra Mindful Moving Fødselsforberedelse har for jordemoderforeningen lavet en række videoer og lydfiler på app´en gravid. På app´en finder du altså endnu mere fødselsforberedelse – gratis og let tilgængeligt for dig, der vil træne derhjemme.

Maja der også underviser i Mindful Moving Fødselsforberedelse i Svendborg har også produceret videoer og lydfiler til OUH´s app “Mit forløb”. Er du gravid på Fyn, kan du derfor finde gratis fødselsforberedelse materiale på dén app.

[/one_half]

Træning af åndedræt

Vil du have mere, kan du købe denne lydfil, med afspænding, åndedræt og ve-træning.

Styrk og stræk dit bækkenbund

Læs om vores gratis foredrag om fødselssmerte her

Vil du gå til Mindful Moving Fødselsforberedelse, så læs mere her.

Back to Top

Louise, 32 år:

Først under fødslen forstod jeg, hvor meget de teknikker, jeg havde lært og indøvet, kunne bruges til at bevare roen, afspænde kroppen og fokusere på nuet, og det hjalp mig i hver eneste ve og ve-pause - tusind, tusind tak for det.

Se flere anbefalinger →